Ген. Валери Григоров и Милен Кереметчиев признаха, че Гранична полиция“

...
 Ген. Валери Григоров и Милен Кереметчиев признаха, че Гранична полиция“
Коментари Харесай

Истерията срещу бежанците създадена, за да отклони вниманието от мрежите на Мартин Нотариуса?

 Ген. Валери Григоров и Милен Кереметчиев признаха, че „ Гранична полиция “ няма надзор над границата и че не сме подготвени за Шенген 

Гранична полиция не владее територията в региона на границата. Там би трябвало да има равнища на надзор и главната част на профилактиката във връзка с рисковете на всеки един емигрант, който идва, към този момент я няма. Това сподели в „ Тази заран “ по бТВ някогашният шеф на „ Гранична полиция “ ген. Валери Григоров.

„ Два са аспектите, които заслужават внимание. Първият е партийния, който добре обслужва политическата нервност, която ръководещите основават и това добавя картината за допустимо отклонение на публичното внимание “, посочи той, откакто водещият Златимир Йочев го пита по какъв начин си обяснявате обстоятелството, че три случая за една събота и неделя трансфораха София в европейска столица с проблем със сигурността. Заговори се за невиждан напън, а от „ Гранична полиция “ споделят, че подобен няма, посочи пък журналистът. 

Колежката му Мария Цънцарова пък попита госта дали вижда проблем, че уредник на митингите против мигрантите в „ Овча купе “ е човек от ГЕРБ, който бе претендент за кмет на регион. „ Трябва да гледаме аналитично на самата картина като цяло. Това обслужва напълно ръководещите. В момента те избират да приказват за основан от тях проблем или пред показан на обществото подобен, в сравнение с за Нотариуса, за мрежите, които са построени по времето на ръководството на ГЕРБ през последните 15-20 години и по тази причина, че са основани механизми за въздействие на институционално равнище “, отговори генералът. 

„ Затова приказваме за проблеми, които обществото може да подскочи, да реагира, инстинктивно се пази от евентуалната заплаха. Затова не трябва доста внимание да отделяме на политическата нервност, а внимателно да забележим същността на казуса. Самият проблем бе спонтанен погрешно. В единият от случаите се говореше за жители от пакистански генезис “, акцентира той.

Те се оказаха английски студенти, добавя Йочев. 

„ Министерство на вътрешните работи е другата тематика и огромният въпрос, който би трябвало да стои пред министерството и най-много на политическото управление, е, че взема неправилни решения. В обществото се насажда, че има конфронтация, противопоставян, ще забележим, че Министерство на вътрешните работи работи несъответстващо – изкара тежковъоръжена полиция, която би трябвало да забележим едвам, в случай че има закани за тероризъм “, разяснява ген. Григоров. 

„ През ноември 2001 година задържахме 93 иракчани. Те бяха с дизентерия и с краста. След като дойдат в Бусманци и в който и да било приемен център за обработка, какво ще се получи – зараза. Това е казуса. Когато си изнесъл филтровъчните пунктове и извършиш филтиране на всяко лице – установиш здравословния му статус, тогава не допускаш да се трансформира в проблем на българското общество “, добави той.

„ Антимигрантска вълна залива Европа. Всички европейски избори ще се въздействат от тази нервност. Тя ще е водеща тематика и което държавно управление не яхне тази вълна и я пренебрегне, ще последва ориста на нидерландския политик Марк Рюте “, съобщи пък някогашният заместник-министър на вътрешните работи Милен Керемедчиев.

„ Проблем няма, само че в цяла Европа желаят затваряне на границите, недопускане на мигранти, гоненето им, осъзнаване, че поканата на Меркел е било неточност. Това осъзнаване от 2015 година до момента ни води до обстановката, която ще ни докара до доста съществени антимигрантски настроения “, добави той. 

Не сме подготвени за Шенген по суша, сподели още дипломатът. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР